"Sammen skal vi skape gode opplevelser"

Viktig seier i Odda!

Frøya tok lørdag den lange turen til Odda for å kjempe om høstens første tre poeng. Solen skinte og mange oddinger hadde tatt turen for å se toppkampen.  Før kampen hadde Odda ett poengs forsprang til Frøya, så denne kampen var en kamp guttene fra Melkeplassen ikke hadde råd til å tape.

Kampen startet meget positivt for Frøya sin del, mange fine trekk og spill langs bakken var det som preget første omgangen for gjestene sin del. Hjemmelaget Odda var mer opptatt av lange baller og dødballer. Dessverre scorer de på to dødball mål før halvtimen var godt, totalt mot spillets gang. For dårlig markeringspill av guttene i oransje på begge målene og da har Odda mange dyktige spillere som kan skape farlige situasjoner. Selv om det står 2-0 til hjemmelaget er det ingen grunn til å henge med hodet, Frøya fortsetter å spille fin fotball, men dessverre skapes det for lite foran mål. Etter vel 40 minutters spill får Odda en mann utvist, etter en albue som treffer Jasmin i fjeset. Helt tilsiktet og dermed korrekt rødt kort. 

I pausen blir vi enige om å fortsette å spille fotball,  mål scorer vi alltid så ingen grunn til panikk enda. De første 20 minuttene får ikke Frøya helt til det spillet vi blir enige om og det er mange unødvendige ball tap  Vi fortsetter å eie ballen, men det skjer ikke det helt store. Odda har en megasjanse som Tom redder med det som kan være verdens lengste tå. Etterhvert får Frøya opp tempoet og skaper noen store sjanser, men dessverre uten uttelling. De fem tilreisende supporterne fra Melkeplassen begynner nok å miste troen da Vegard Berg får alle tiders mulighet til å redusere, men dessverre blir det ikke scoring. Nevnte Berg får sin revansje noen minutter seinere da han etter ett nydelig spill får æren av å sette inn 2-1 målet og dermed blir det full kamp de siste 12 minuttene. Etter målet er det ett massivt trøkk mot hjemmelagets mål, men Frøya står høyt og Odda er ikke ufarlig å kontringer. Etter vel 85 minutters spill får endelig Frøya sin fortjente utligning. Keeperen deres glipper ballen etter en helt duell om ballen og den faller ned til Kristoffer som scorer til ellevill jubel fra alle de med oransje hjerte. Odda spillerne klager enormt på det de mener er angrep på keeper, dessverre for deres del har de ingen god sak og målet er helt riktig godkjent. 

Hvorfor gi seg på 2-2 når du kan vinne? 3 Minutter på overtid får Frøya straffe, Mika blir klippet ned og det er soleklart straffe som blir gitt. Bra av dommer å beholde roen i slike situasjoner da Odda trenere har kritisert han i samtlige 90 minutter. Straffen er det Andrè som tar og den setter ikke iskaldt i mål, men det holder. Jubelen er stor, Frøya har fullført opphentingen! To minutter etter blåser dommeren av kampen.  

Kanskje den deiligste og mest fortjente seieren vi har vært med på, fotballen vant! Odda har ett stort problem når det gjelder oppførsel på sidelinjen, dette er noe de bør ta tak i. Det er synd at de får ett dårlig rykte på seg på grunn av det, for spillerne er stort sett en grei gjeng. 

Neste hjemmekamp for Frøyaguttene er 24 August hjemme mot Dale, håper flere enn det har vært i år kan stille opp å se litt god fotball! Vell møtt